Ta kontroll över din affär - så blir du en vinnare!
Kom och låt dig inspireras under en eftermiddag! Lyssna, nätverka och mingla med kollegor i dagligvarubranschen. Vi träffas på vackra High Court i centrala Malmö. 

Dagens Program:
Programmet uppdateras kontinuerligt

Kl. 13.30
Registreringen öppnar, hämta din namnbricka och besök våra partnerbord 
Kl. 14.30
Eftermiddagens program börjar

Under dagen kommer vi prata om:

* Kampanjer – Hur sätter man den perfekta kampanjen eller kampanjvarorna? 
* Prissättning 

* Det perfekta kundvarvet - finns det?
* Ta kontroll över din affär - butiksutveckling. 
* Ica Supermarket Almö Livs - Varför vann de Årets Butik 2022?
* Framtidens Butik

16.30 Prisutdelning Årets Hemmakontor och Årets Lokalproduktion
17.00 Guldbiljett delas ut till en av finalisterna i kategorierna Årets Frukt & grönt, Årets Butik och Årets Uppstickare.
Dessutom kommer vi dela ut pris till bästa butiken i Malmö som röstas fram av boende i Malmö.
Kl. 17.15 Mingel med snittar och bubbel
Kl. 18.30
SLUT
MÖT DAGENS MEDVERKANDE
Uppdateras kontinuerligt

Moderator:
Martin Moström, Strategisk rådgivare och VD på Retail House

Martin har över 20 års erfarenhet av den nordiska dagligvarumarknaden och har även varit delaktig i böcker och white papers på området marknadsföring och försäljning i butik. Martin kommer att guida oss genom eftermiddagen varvat med talare, paneldiskussioner och prisutdelning.

Frida Åkerlund, Partner, COO på Retail Academics


Frida har mångårig erfarenhet från retailbranschen och brinner för att insiktsdrivet ta branschen framåt. Hennes egen resa startade i butik som säljledare och Visual merchandiser. Examen vid Handelshögskolan i Stockholm – Center for Retailing.
Idag arbetar Frida som konsult på Retail Academics inom retail med fokus på dagligvaror. Lyssna på dialog med Frida och handlare från dagligvarubranschen om det perfekta kundvarvet - finns det?

Lennart Martinsson, Stormarknadschef, Stora Coop Lund

Lennart har lång erfarenhet av dagligvarubranschen och varit stormarknadschef på Stora Coop Lund i 3 år. Butiken har under åren kammat hem flera priser på Dagligvarugalan såsom Årets Brödavdelning, Årets Frukt & grönt, Årets förbutik och Fernando Di Lucas Hederspris. Lennart och andra från branschen kommer prata om hur man sätter den bästa kampanjen eller kampanjvarorna.

Ica Almö Livs, Simon Johansson, VD/Putte Hermansson, Handlare

Årets Butik 2022 - Ica Supermarket Almö Livs vann Årets Butik på Dagligvarugalan 2022. Simon och Putte kommer berättar om varför deras butik är extraordinär på flera sätt, hur de har skapat nöjda och lojala kunder då utmaningarna varit allt större än vanligt i dessa tuffa tider, hur de kombinerat matglädjen och den dagliga butiksdriften med en affärskänsla och ett nytänkande utöver det vanliga.

Omid Ghanbari, VD och medgrundare, Matspar.se

Omid, VD och medgrundare till prisjämförelsesajten Matspar.se.
På Matspar.se kan besökare jämföra priset på sin matvarukorg med
alla butiker online och kan på så sätt ser vilken som ger bäst pris, leverans och service. Omid har via data från matspar.se och genom att följa branschen på nära håll kunnat följa den svenska prissättning på mat de senaste sju åren. Därför har han goda insikter i utvecklingen och spännande spaningar om framtiden. Tillsammans med andra branschexperter kommer han att prata om prissättning ur olika perspektiv.

Ann-Katrin Tottie, Chef Kundinsikt & Lojalitet, Ica Sverige 

Ica Sverige har presenterat en rapport om hur framtidens butik kommer att se ut; 

Vad har de kommit fram till och vilka insikter har det gett?
Lyssna på Ann-Katrin som resonerar runt Framtidens Butik tillsammans med andra i branschen.  

Jens Hultman, Professor, Högskolan Kristianstad

Jens är professor i företagsekonomi vid Högskolan Kristianstad. Jens har haft handeln som forskningsfält i dryga 20 år och publicerar regelbundet sin forskning i etablerade forskningstidskrifter. Han är delaktig i utvecklingen av Högskolan Kristianstads forskningsprofil FOHRK – en forskningsmiljö där kunskap kring livsmedel, hälsa och handel utvecklas och integreras. Lyssna på Jens som tillsammans med andra från branschen samtalar om Framtidens butik.

Richard Singbrant, Handlare, Ica Nära Ribersborg

Richard har lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och började sin karriär redan 1985 som lärling på köttavdelningen. 2016 fick Richard chansen att ta över den butik han idag driver; Ica Nära Ribersborg. Tillsammans med kollegor i branschen kommer han prata om Hur man sätter den perfekta Kampanjen eller Kampanjvarorna.

Lars Thorsell och Michael Reis, Butiksutvecklare, Coca-Cola Europacific Partner 

Lars och Michael berättar om tjänsten butiksutveckling – en möjlighet för din butik att lyfta försäljningen av hela dryckessortimentet, effektivisera drift och driva ökad lönsamhet för butiken – utifrån din butiks lokala förutsättningar.