Årets Chark - & Köttavdelning


Ica Supermarket Knuten

Vinnaren av Årets chark- och köttavdelning jobbar aktivt med att fresta kunderna till goda köp. Den manuella disken ligger först i kundvarvet och den svenska charken lyfts ut och exponeras på olika sätt i hela butiken. Med aktivt arbete i sociala medier, egen styckning och ett väl integrerat måltidstänk ger det en vinnande avdelning.

Årets Uppstickare


Ica Maxi Nacka

Med en hög standard har denna butik blivit en matdestination för många konsumenter, där man både kan hitta spännande varumärken och roliga exponeringar. De har på ett spännande sätt snappat upp nya trender genom att scanna sociala medier, och skapat exponeringar i butik, där de på ett helt nytt sätt lyckats introducera det som är hett just nu.

Årets Förbutik


Stora Coop Ludvika

Med ett personligt bemötande till kunderna och ordning och reda har personalen i denna förbutik skapat en stor stamkundskrets. Personalens engagemang avspeglas i förbutiken med ett säljande tidnings- och spelutbud i olika prisklasser anpassat till säsong. Att kunderna dessutom alltid möts av mängder av Trisspaketeringar varje dag och en fika med chans till miljoner gör succén given!

Årets Brödavdelning


Ica Kvantum Signalen

En imponerande brödavdelning som lyft till nya höjder. Utifrån god insikt om såväl kategorins utmaningar som konsumenternas 
beteende har innovativa satsningar genomförts. Eleganta och belysta informationsskyltar guidar kunderna rätt genom det 
breda sortimentet som sträcker sig från premium till lågpris.

Årets Kassazon


Ica Maxi Mora

Årets vinnare är en butik som har utvecklat sin sista utpost med nya kassazonen. Här är det rent och snyggt, tydliga budskap och ökad merförsäljning är ett faktum. Butiken har tillsammans med leverantörerna på ett utmärkt sätt arbetat aktivt med att skapa en känsla där kunden får ett positivt och inspirerande avslut. Det finns alltid personal att fråga och få hjälp av i hela kassazonen. Butiken erbjuder en säljande upplevelse som avslut på sina kunders shoppingresa.

Fernando Di Lucas Hederspris


Ica Supermarket Sjöhagen

Vinnaren har förstått värdet av service och matinspiration och att vägleda kunderna till kloka och hälsosamma val med matglädje i stället för pekpinnar. Medelhavsmaten lyfts fram genom väl genomtänkta exponeringar och demonstrationer, grönsaksdisken är alltid välfylld och inbjudande. Det sociala engagemanget utanför verksamheten, alltifrån Stadsmissionen till idrottande ungdomar, kompletterar bilden av att detta är en butik i Fernando Di Lucas anda!

Årets Ekoinsats


Hemköp Telefonplan

Vinnaren av Årets Ekoinsats gör ett aktivt val att låta det ekologiska få ta plats, trots begränsad yta. Detta visar sig via ett ihärdigt arbete från personalen med skyltning och kampanjer för det ekologiska sortimentet. Inom den enda butikskedjan med ett uttalat mål för den ekologiska försäljningen, lyckas årets vinnare sticka ut med högst andel ekologiskt. Kort och gott – en fullvärdig vinnare.

Årets Fiskavdelning


Ica Supermarket Almö Livs

Trots fortsatt tuffa tider i en kategori som har fått ta mycket stryk av den senaste tidens prishöjningar håller vinnaren av Årets Fiskavdelning yttersta kvalitet i hela fiskavdelningen. Allt från filéad fisk, helfisk och skaldjur till olika sorters ostron. Varmrökt och gravat samt pannfärdiga produkter inspirerar konsumenten till köp och kanske till och med att våga testa något nytt. Stort fokus på hållbarhet genom aktivt arbete med svinn.

Årets Ostavdelning


Ica Kvantum Emporia

Med ett stort kunnande, engagemang och en central placering med flera inspirationskällor har vinnaren skapat en ostavdelning som ligger i framkant och är en förebild. Med ett väl planerat sortiment som utgår från konsumentens olika behov finns det ostar från hela världen för alla tillfällen. Genom bibehållen kontinuitet och att ständigt erbjuda nyheter har man skapat en destination.

Årets Medarbetare


Annicka Nilsson på City Gross Kristianstad

En medarbetare med mycket kunskap som är lyhörd för vad kunderna vill ha och får kollegorna att känna sig sedda. En ledare som sprider glädje och bjuder på sig själv, och som även stöttar vid behov och får andra att växa. Har byggt ett team i ordets rätta bemärkelse och samtidigt utökat samarbetet över avdelningsgränserna.

Årets Skönhetsavdelning


Ica Maxi Alingsås

Teamwork makes the dreamwork – det stämmer väl in på årets vinnare. Avdelningen är en förebild för branschen med sin starka tillväxt år efter år i tuff konkurrens. Det personliga engagemanget och den höga aktivitetsgraden genomsyrar allt. Ett oslagbart vinnande värdskap skapar köpglädje och lojala kunder!

Årets Tidskriftsbutik


Ica Supermarket Lindvallen

En riktigt stark försäljningsutveckling utöver det vanliga, och stora krav från tidningsansvarig på finjusteringar i sortimentet många gånger per år, gör den relativt nybyggda butiken till en vinnare. Flera säljpunkter och många aktiviteter över året lockar kunder med specialintressen till hyllan.

Årets Matinspiration


Coop Värmland med kock-Mia

Genom kloka tips, fin mat- och smakinspiration och recept blir kunderna mätta, nöjda och klimatsmarta. Med ledorden lukta och smaka i fokus, egen kock samt en ledning med rätt inställning har vår vinnare kommit långt i det viktiga arbetet med att förebygga och minska matsvinn – på ett inspirerande sätt.

Årets Butik


Ica Kvantum i Kungsbacka

Vinnaren av priset Årets butik är verkligen ett föredöme och en förebild för branschen. Genom sitt inspirerande ”nytänk” och ständiga förnyelse samt med en stark känsla för kundupplevelse, dessutom toppat med en perfekt butiksdrift, så skapas en butik i verklig mästarklass.

Årets Dryckesbutik


Ica Maxi Boglundsängen Örebro

Vår vinnare sätter stort fokus på dryck i hela butiken, från måltidsinspiration och säljande extraplatser till crescendot i den strategiskt placerade dryckesavdelningen. Här inspireras kunderna till köp av både de stora varumärkena och det breda lokala utbudet – allt genomtänkt exponerat in i minsta detalj. En dryckesbutik där erfarenhet och nytänkande går hand i hand!

Årets Mejeri- & Juiceavdelning


Ica Kvantum Sickla

En butik med stor passion där kunderna möter en inspirerande och säljande mejeri- och juiceavdelning alla dagar i veckan. Här finns ett spännande sortiment med lokala inslag och alltid ett prisvärt erbjudande. Laktosfritt och växtbaserat får tydligt utrymme och en snygg och välexponerad juiceavdelning blir lite av kronan på verket för hela avdelningen.

Årets Frukt & gröntavdelning


Stora Coop Lund

Med stor lyhördhet för kvalitet och säsongsvariationer fortsätter butiken att år efter år utveckla en inspirerande, lekfull och stilbildande frukt- och gröntavdelning som får torghandeln att blekna. Avdelningen är den perfekta starten på ett kundvarv som skapar mervärde för hela butiken.

Årets Leverantör


Valio Sverige

Vinnaren av priset Årets Leverantör är ett företag som med stor idérikedom och hårt arbete utvecklat sitt kunderbjudande. Genom ett tätt samarbete med livsmedelsaktörerna har de haft en stadig tillväxt på den svenska marknaden och lyckats driva både värde och volym. Detta tillsammans med stort fokus på hållbarhetsarbetet i alla led har de bestigit berg och tagit sig hela vägen till Blå hallen.

Årets E-handlare


Willys

Med en tydlig affärsidé, fokus på hämta-erbjudandet och funktioner som gör det enkelt att e-handla har vinnaren skapat ett uppskattat omnikanalerbjudande och var första aktör att nå break even. När branschen backar fortsätter vinnaren öka.

Årets Butiksrestaurang


Tiveds Lanthandel

Årets butiksrestaurang utmärker sig genom att visa stort mod och med kreativa och banbrytande idéer revolutioneras restaurangupplevelsen i butik. De arbetar aktivt med lokala leverantörer för att vara hållbara och miljömedvetna över tid.