Dagligvarugalan

Dagligvarugalan som firar sitt 15-årsjubileum i år, är branschens stora galakväll där alla duktiga medarbetare i dagligvarubranschen runt om i landet står i fokus och får en välförtjänt plats i rampljuset. Under kvällen uppmärksammas och belönas branschens alla hjältar som i det tysta ser till att den svenska livsmedelsförsörjningen fungerar och att konsumenterna både inspireras till stordåd i köket och vid middagsbordet.
Galan föranleds av flera månaders juryarbete där finalister så småningom utses i 20 kategorier. Jurygrupperna består av namnkunniga personer med anknytning till dagligvaruhandeln.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap.

Fri Köpenskap

Fri Köpenskap är dagligvaruhandelns oberoende affärstidning som sedan 1943 har bevakat branschen.
Oberoende – Aktuell – Modig – Engagerande.
Fri Köpenskap är dagligvarubranschens oberoende nyhetstidning som bevakar, analyserar och debatterar allt viktigt som händer både i näringslivets och matens värld. Bevakningen täcker hela dagligvarumarknaden, inklusive små och stora butiker inom de fyra stora blocken i Sverige – Axfood, Bergendahls, Ica och Coop.

Tidningen vänder sig till alla som arbetar med dagligvaror. Läsarna är handlare, anställda i butiker och inom handelns organisationer, livsmedelsfabrikanter, säljare och grossister. Fri Köpenskap når även andra beslutsfattare som behöver hålla sig ajour med vad som händer i branschen – riksdagsmän, lärare och elever på handelsutbildningar, journalister och handläggare på myndigheter som Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Konsumentverket.

Tidningen utkommer med 34 utgåvor per år. På nätet når vi över 12 000 unika besökare i veckan. Nyhetsbrev skickas ut tre gånger i veckan till över 8 500 mottagare.

Mona Johansson
Chefredaktör Fri Köpenskap