Dagens program
Tema för dagen: Ta kontroll över din affär - så blir du en vinnare!

Kl. 13.30 Registreringen öppnar, hämta din namnbricka och besök våra partnerbord 
Kl. 14.30
Eftermiddagens program börjar. Dagens moderator och Fri Köpenskap hälsar välkomna
Kl. 14.37 Kampanjer – Hur sätter man den perfekta kampanjen eller kampanjvarorna? 
Panelsamtal med Lennart Martinsson, Stora Coop Lund, Moa Gurbuzer, Oddbird International och Richard Bengtsson, dagligvaruhandelsexpert 
Kl. 14.57 Prissättning 
Panelsamtal med Omid Ghanbari, Matspar.se och Magnus Rosén,StrongPoint Sverige 
Kl. 15.17 - 15.37 Det perfekta kundvarvet - finns det?
Frida Åkerlund, Retail Academics
Kl. 15. 37 - 15.47 Panelsamtal om Det perfekta kundvarvet med
Frida Åkerlund, Retail Academics, Carolina Malmros, frilanskonsult inom retail (tidigare City Gross) och Malin Bergman Malmros, Ica Nära i Högsbohöjd
Kl. 15.47 - 16.17 Paus
Möjlighet att besöka partnerborden och mingla med kollegor
Kl. 16.17 - 16.32 Ta kontroll över din affär - butiksutveckling
Lars Thorsell och Michael Reis, Coca-Cola Europacific Partners
och Stefan Wieloch, Ica Kvantum Eslöv
Kl. 16.32  - 16. 47 Ica Supermarket Almö Livs - Varför vann de Årets Butik 2022?
Simon Johansson och Putte Hermansson 
Kl. 16.47 - 17.07 Framtidens Butik - Ann-Katrin Tottie, Ica Sverige
Kl. 17.07 - 17.22 Framtidens Butik - Jens Hultman, Högskolan i Kristianstad 

Kl. 17.22 - 17.32 Prisutdelning
Årets Hemmakontor och Årets Lokalproduktion
Kl.17.32 - 17.41 Offentliggörande av den första finalisten i kategorierna Årets Frukt & grönt, Årets Butik och Årets Uppstickare. Guldbiljett direkt till Stadshuset delas ut.
Kl. 17.41 - 17. 43 Prisutdelning -  Malmös bästa butik enligt Malmöborna
Kl. 17.43 - 19.00 Mingel med snittar och bubbel
MÖT DAGENS MEDVERKANDE

Moderator:
Martin Moström, Strategisk rådgivare och VD på Retail House

Martin har över 20 års erfarenhet av den nordiska dagligvarumarknaden och har även varit delaktig i böcker och white papers på området marknadsföring och försäljning i butik. Martin kommer att guida oss genom eftermiddagen varvat med talare, paneldiskussioner och prisutdelning.

Frida Åkerlund, Partner, COO på Retail Academics


Frida har mångårig erfarenhet från retailbranschen och brinner för att insiktsdrivet ta branschen framåt. Hennes egen resa startade i butik som säljledare och Visual merchandiser. Examen vid Handelshögskolan i Stockholm – Center for Retailing.
Idag arbetar Frida som konsult på Retail Academics inom retail med fokus på dagligvaror. Lyssna på dialog med Frida och handlare från dagligvarubranschen om det perfekta kundvarvet - finns det?

Lennart Martinsson, Stormarknadschef, Stora Coop Lund

Lennart har lång erfarenhet av dagligvarubranschen och varit stormarknadschef på Stora Coop Lund i 3 år. Butiken har under åren kammat hem flera priser på Dagligvarugalan såsom Årets Brödavdelning, Årets Frukt & grönt, Årets förbutik och Fernando Di Lucas Hederspris. Lennart och andra från branschen kommer prata om hur man sätter den bästa kampanjen eller kampanjvarorna.

Ica Almö Livs, Simon Johansson, VD/Putte Hermansson, Handlare

Årets Butik 2022 - Ica Supermarket Almö Livs vann Årets Butik på Dagligvarugalan 2022. Simon och Putte kommer berättar om varför deras butik är extraordinär på flera sätt, hur de har skapat nöjda och lojala kunder då utmaningarna varit allt större än vanligt i dessa tuffa tider, hur de kombinerat matglädjen och den dagliga butiksdriften med en affärskänsla och ett nytänkande utöver det vanliga.

Omid Ghanbari, VD och medgrundare, Matspar.se

Omid, VD och medgrundare till prisjämförelsesajten Matspar.se.
På Matspar.se kan besökare jämföra priset på sin matvarukorg med
alla butiker online och kan på så sätt ser vilken som ger bäst pris, leverans och service. Omid har via data från matspar.se och genom att följa branschen på nära håll kunnat följa den svenska prissättning på mat de senaste sju åren. Därför har han goda insikter i utvecklingen och spännande spaningar om framtiden. Tillsammans med andra branschexperter kommer han att prata om prissättning ur olika perspektiv.

Ann-Katrin Tottie, Chef Kundinsikt & Lojalitet, Ica Sverige 

Ica Sverige har presenterat en rapport om hur framtidens butik kommer att se ut; 

Vad har de kommit fram till och vilka insikter har det gett? Lyssna på Ann-Katrin som resonerar runt Framtidens Butik tillsammans med andra i branschen.  

Magnus Rosén, VD, StrongPoint Sverige


Magnus har lång och bred bakgrund från svensk dagligvaruhandel i nuvarande roll
men även tidigare från ICA som affärschef e-handel och en rad andra roller inom detaljhandeln. Magnus har goda insikter i hur man med teknologins hjälp kan effektivisera och förenkla det dagliga arbetet i butiken för att bygga lönsamhet. I detta event deltar Magnus tillsammans med andra branschkollegor i en debatt kring prissättning.
Carolina Malmros, frilanskonsult inom retail

Carolina har jobbat som affärsutvecklare och konceptchef i 17 år på City Gross. Där hon bl.a skapat storlivskonceptet M.A.T och jobbat med City Gross koncept. Att skapa en inspirerande mötesplats som känns matig, trygg och bekväm men samtidigt också volymbaserad, prisig och snabb. För det är ju det som är stormarknad – att få storhandel att möta färskvaruhall och att hitta det mest effektiva och logiska kundvarvet för såväl kund men också för dem som arbetar i butiken varje dag. Rätt inredning som lyfter fram varorna och tydlig kommunikation på rätt ställe…och rätt vara på rätt plats!Lars Thorsell & Michael Reis, Butiksutvecklare, Coca-Cola Europacific Partner, Stefan Wieloch, handlare ICA Kvantum Eslöv 

Lars och Michael berättar om tjänsten butiksutveckling tillsammans med handlare Stefan – en möjlighet för din butik att lyfta försäljningen av hela dryckessortimentet, effektivisera drift och driva ökad lönsamhet för butiken – utifrån din butiks lokala förutsättningar.
Malin Bergman Malmros, Handlare, Ica NäraMalin påbörjade sin karriär inom ICA 1990 och har över 30 års erfarenhet av hur man skapar och driver butik som attraherar både kund och medarbetare. Malin var ICA-handlare i en kvantumbutik under många år och har nu tagit över ICA Nära Högsbohöjd. Efter att precis ha skapat ett tydligare och mer inspirerande kundvarv har butiken fått en rejäl försäljnings- och kundökning. Lyssna på Malin och hennes erfarenhet att skapa det perfekta kundvarvet.

Jens Hultman, Professor, Högskolan KristianstadJens är professor i företagsekonomi vid Högskolan Kristianstad.  Jens har haft handeln som forskningsfält i dryga 20 år och publicerar regelbundet sin forskning i etablerade forskningstidskrifter. Han är delaktig i utvecklingen av Högskolan Kristianstads forskningsprofil FOHRK – en forskningsmiljö där kunskap kring livsmedel, hälsa och handel utvecklas och integreras. Lyssna på Jens som 
tillsammans med andra från branschen samtalar om Framtidens butik.Moa Gurbuzer, CEO och grundare av Oddbird InternationalOddbird är ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar alkoholbefriade kvalitetsviner. Vinhuset startades 2013 av Moa Gürbüzer, före detta socionom och familjeterapeut. Efter att ha jobbat med familjer som kämpat med alkoholrelaterade problem sadlade hon om och startade Oddbird för att skapa goda viner utan alkohol. Oddbird har som socialt företag målet att göra samhällsnytta. Grundaren Moa Gürbüzer är utsedd till Årets Alkoholnormbrytare av IOGT-NTO och Women Entrepreneur of the Year 2019. Oddbird har nyligen IQ-certifierats för sitt samarbete med Porsche. Moa kommer prata kampanjer tillsammans med Lennart Martinsson och Richard Singbrant.

Richard Bengtsson, Dagligvaruhandelsexpert

Richard har lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och har bland annat arbetat 
på Maxi Ica Stormarknad Kristianstad, City Gross Kristianstad, Ljungby, Bazaar Food Market, Malmö Rosengårdcentrum och C4 Shopping Kristianstad. 
Lyssna på Richard som tillsammans med kollegor i branschen diskuterar kampanjer.