Årets Avdelning för kylda måltider


ICA Stop, Täby

Kunskap om målgruppen och ett brett sortiment som matchar kundernas livsstil, exponeras snyggt och kvalitetsmässigt hålle restaurangstandard, är framgångsreceptet.

Världens Matavdelning


ICA Maxi, Angered

Med kunskap, inspiration och affärskänsla har butiken integrerat mat från hela världen som ett naturligt inslag i butikens olika avdelningar. Det har höjt matkänslan, förstärkt utbudet och både lockat nya kunder och ökat lönsamheten.

Årets Brödavdelning


City Gross, Jönköping

Kunden möter en öppen, kundorienterad och centralt belägen brödavdelning. Det breda utbudet exponeras på ett föredömligt sätt. Kunden kan enkelt navigera utifrån tydligt placerade exponeringsskyltar över brödhyllorna och få inspiration. Det egna bageriets entusiastiska bagare lockar kunder till avdelningen, som föredömligt balanserar de butiks- och leverantörsbakade bröden med varandra.

Årets Mejeriavdelning


ICA Kvantum, Landvetter

En fräsch avdelning med engagerade medarbetare skapar en trivsam miljö. En mejeriavdelning som tagit försäljningen till nya höjder.

Årets Ostavdelning


ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje

En kunnig och serviceinriktad personal erbjuder allt från lokaltillverkade ostar till flerårigt lagrade alpostar. En härlig ostupplevelse ges på en Osteria värd ett besök!

Årets Kött- & Charkuteriavdelning


Coop Daglivs, Stockholm

Med stort engagemang driver medarbetarna kött- och charkförsäljningen. Ett brett sortiment och tilltalande exponeringar bidrar till framgångarna för denna kundmagnet.

Årets Frukt- & Gröntavdelning


Lidl

Årets Frukt & Gröntavdelning har tilldelats en kedja som genom ett radikalt grepp i ett slag förenklat arbete i butik och samtliga lyft butiksupplevelsen till ett torghandelsbesök. Därtill är den svenska profileringen anmärkningsvärt tydlig.

Årets Dryckesbutik


ICA Maxi, Ängelholm

En dryckesavdelning där medarbetarna, sortimentet, exponeringen och säljtekniken håller högsta klass. Här möts kunderna av ett dryckesutbud som svarar mot alla deras inköpsbehov.

Världens Leverantör


Findus

Stabilitet och kvalitet över tid är signum för årets vinnare, som på ett öppet och ansvarsfullt sätt också klarade sig igenom en svår kris.

Årets Tidskriftsavdelning


ICA Supermarket, Kåge

En kombination av kunniga, engagerade medarbetare och investeringar i bättre placering av tidskriftsavdelningen har lyft försäljningen. De enkla smarta lösningarna skapar framgången.

Årets Matinspiration


City Gross Helsingborg

Vinnaren ger förnyad matinspiration året om med överraskande vackra uppslag som skapar lust att både laga och njuta av mat. Presentationen med sinnligt tilltal på bred front i en förnyad form gör att matinspiration förmedlas till miljontals hem flera gånger per år.

Årets Kassalinje


Coop Daglivs, Stockholm

Affärskänsla och ett helhetstänkande utmärker denna butik. Trots begränsade utrymmen är kassalinjen säljande och inspirerande. Att kassalinjen påverkar butikens totala lönsamhet är en självklarhet!

Årets Butik


ICA Stop, Täby

En butik som ständigt utvecklas och följer kundernas efterfrågan på kvalitet och inspiration.

Årets Kampanj


Lidl

Överraska, förändra och utmana. Årets vinnare uppfyller alla kriterier på att med kreativitet, mod och med stort självförtroende skapa en helt ny plattform för sin kvalitet och sitt varumärke.

Årets Produkt


Snacksoliver, Zeta

En liten förändring kan ge stora resultat. Det kan ge nya sätt att exponera i butik, nya sätt att laga och att äta, och ny tillväxt i en mogen kategori. Förändringen var en ny förpackning och en satsning på att utbildning. Resultatet är Veni vidi vici.

Årets Miljöpris


Saltå kvarn

Miljöprisets vinnare har länge styrt dagligvarusverige mot hållbarare mål. Årets värdiga mottagare av priset kännetecknas av inspiration, konsekvens, innovation och uthållighet.

Årets Space Manager


Mats Colak, Cloetta

Denna person arbetar gediget och konsekvent, externt och internt med hela kategorins utveckling i fokus. Han arbetar innovativt och med väl förankrade idéer, med konsument, butik, och kedja i åtanke.

Årets Djupfrystavdelning


ICA Maxi Hälla, Västerås

Hur skapar man inspiration, värme och matlust i och omkring djupfrystdisken? Årets vinnare har på ett genomgripande sätt jobbat med att skapa en inspirerande matmiljö som också matchas med ett ständigt utbud av lockande nyheter, sambandsexponeringar och säsongsteman.

Årets Fiskavdelning


City Gross, Borås

Butiken har på ett framgångsrikt sätt tagit vara på fiskavdelningens många möjligheter. Kunnig personal som ger tips och inspiration är en nyckelfaktor. Det konsekventa arbetet öppnar för att fler kunder ökar sitt intresse för fisk.