Livsmedelshandlarnas Hederspris


Fredrik Reinfeldt

Med en stor portion envishet och mod har vinnaren av Livsmedelshandlarnas hederspris medverkat till att omdana en hel bransch mot att arbeta på ett modernare sätt. 

Årets Kött -och Charkuteriavdelning


Ica Kvantum Täby Centrum

En tydlig kvalitetsprofil kombinerat med en engagerad och intresserad personal, det leder hela vägen till vinst i denna final.

Årets Ostavdelning


Ica Kvantum Liljeholmen

Här finns allt från vardagsosten till de mest exklusiva smakerna och sortimentet. Ostavdelningen är en inspirationskälla för impulsköp. Personalen finns mitt bland kunderna för både vardag och fest!

Årets Skönhetsavdelning


Coop Forum Bromma

Med en levande och nytänkande skönhetsavdelning inspirerar och uppmuntrar butiken till shopping.

Årets Dryckesbutik


Hemköp Nordstan Göteborg

Dryckesavdelningen där engagerade medarbetare sätter kunden i centrum och ser till att hålla koll på dryckessortimentet veckans alla dagar. Ett arbete som genom nöjda kunder fått volymerna att öka rejält.

Årets Space Manager


Mikael Kakkori Coop

Framgångsrik Space Management beror på förmågan att se både helheten och detaljerna i kombination med kundinsikter och kunna förmedla detta på ett tydligt sätt. Årets vinnare har förmågan att ta idé och tanke ochomsätta dem till tydliga arbetsredskap för butiken.

Årets Skönhetsavdelning


Ica Kvantum Lidingö

Med ett produktsortiment utöver det vanliga, en mycket säljande skönhetsavdelning, och utomordentlig service, får kunderna allt de behöver. Till och med en hudterapeut står till kundernas förfogande!

Årets Restaurangutmanare


Ica Kvantum Liljeholmen Stockholm

Vår vinnare är en butik som sätter spets på tillvaron utan att offra vardagsmaten. I en stimulerande miljö samlas måltidslösningar i hjärtat av butiken och levererar såväl prisvärdhet som lyx. Vår vinnare har skapat en genuint inspirerande kundupplevelse och tänjt på gränserna för en dagligvarubutik.

Årets Fiskavdelning


Sabis Fältöversten, Stockholm

Med stor förståelse för mattrender. Lyhördhet och förändringsvilja för sina kunder. Ett stadigt större sortiment av packad fisk i kombination med en enastående manuell avdelning. Än en gång visar Sabis Fältöversten vägen.

Årets Matinspiration


Ica Kvantum Landvetter

Ett sortiment som får kunderna att häpna. Intressanta inlägg på sociala medier, filmer som gör butiken unik och event som överraskar. Här finns samhällsansvar, inspirerande matglädje, goda relationer, intresse och engagemang. Matkunnande och
vetgirighet kännetecknar personalen.

Årets Mejeriavdelning


NK Saluhall Stockholm

Med känsla för det svenska jordbruket, naturlighet och råvaror, inspireras kunderna till köplust. Här erbjuds ett välsorterat sortiment med både vardagliga produkter och mer sällsynta nisch-produkter. Mejeriavdelningen är en förebild.

Årets Ekobutik


Ica Supermarket Söder, Malmö

Med en genuint engagerad personal, med en bra analys av sitt kundområde och med lyhördhet för sina kunder, med detta på plats kan man bli en stor vinnare även med små resurser.

Årets Kassalinje


Ica Kvantum Landvetter

Butiken och dess personal har en mycket medvetenhet om kassalinjens betydelse för hela butikens lönsamhet och framgång. En kassalinje att efterlikna.

Årets Djupfrystavdelning


Östenssons Vadstena

Ett stort personligt engagemang och med en målmedvetenhet att alltid ge kunderna inspiration och tips för att få ihop livspusslets alla delar, från vardag till fest, gör djupfrystavdelningen till en av butikens hetaste.

Årets Leverantör


Kung Markatta

Årets Leverantör 2015 hyllas av kunderna för att alltid erbjuda ett inspirerande kvalitetssortiment av livsmedel. Tillsammans med dagligvaruhandeln har de på ett proaktivt sätt drivit ekorevolutionen samt utvecklat ett brett och lönsamt sortiment som möter kraven från dagens konsumenter.

Årets Produkt


Risenta Bönpasta

Vad vill svenska folket ha på tallriken 2015? En stor skara ropar efter mat som är mer hälsosam. De som tränar hårt hojtar efter mer protein och mindre kolhydrater. Och dessutom hörs det allt högre rop efter mat utan gluten. Nu har dessa blivit bönhörda.

Årets Butik


Ica Kvantum Kungsbacka

Hög service, brett sortiment och fokus på ekologiskt på ett tydligt och äkta sätt.

Årets Husdjursavdelning


Ica Maxi Linköping

En närapå fulländad avdelning med en idealisk placering i butiken. Med innovationslust, ett sortiment som tillfredsställer de flesta behov och en hängiven och kunnig personal.

Årets Brödavdelning


Coop Forum Varberg

Den här brödavdelningen har genomgått en nysatsning som inkluderat allt från utbildning av personalen till investering i ny belysning. Satsningen på att förenkla för kunden kompletteras med ständiga händelser i brödavdelningen för att inspirera kunderna till att hitta nya brödsorter. Samverkan mellan butiksbakat, leverantörsbakat och den lokale bagaren är föredömligt och ger en mångfald utöver
det vanliga, något som avspeglas i den positiva försäljningsutvecklingen.

Årets Frukt- och Gröntavdelning


Ica Stop Täby

Kreativitet i färg och form skapar en överraskande, fräsch och inspirerande avdelning. Nytänkande i förädling av produkter och det unika sättet att skapa kundlojalitet gör denna butik till årets vinnare.

Årets Tidskriftsbutik


Extra Mjällby

Butiken på den lilla orten med de högt ställda målen på att bli den bästa tidningsbutiken i regionen. Butiken som genom stora och småförbättringar – ny inredning, bättre belysning och tydligare exponering av tidskriftsförsäljning i kassalinjen har nästan fördubblat sin tidskriftsförsäljning på fyra år. Hårt arbete har givit resultat och nu är de till och med den bästa tidningsbutiken i Sverige.

Årets Avdelning för Kyld Färdigmat


Ica Grytan, Västerås

En exceptionellt bra presentation av och kommunikation kring kyld färdigmat. Kunder med kurrande magar hittar enkelt både mat och dryck genom tydlig skyltning och genomtänkt segmentering. Många inspirerande måltidslösningar lockar till konsumtion. Avdelningens uppvisade starka tillväxt talar sitt eget tydliga språk. Här har personalen glimten i ögat, här görs allting rätt.