Livsmedelshandlarnas Hederspris


Peter Johansson, Svensk Avfallsrådgivning

Med en stor portion envishet och mod har vinnaren av Livsmedelshandlarnas hederspris medverkat till att omdana en hel bransch mot att arbeta på ett modernare sätt. Vinnaren av 2016 års hederspris har skapat värden för miljoner åt Sveriges livsmedelshandlare och det är med stort nöje vi nu delar ut priset till….. Peter Johansson på Svensk avfallsrådgivning!!

Årets Butik


Ica Kvantum Flygfyren Norrtälje

Årets Butik stoltserar med stor kompetens hos medarbetarna och ett varuutbud som är väl anpassat till en krävande kundkrets. Oavsett när i veckan eller på året man besöker butiken är presentationen av varorna lika inspirerande, avdelningarna lika välskötta och kundvarvet lika enkelt. Satsningen på lokalt producerade varor ligger rätt i i tiden och stärker relationen till såväl åretrunt-boende som till sommargäster.

Årets Säkerhetssatsning


Elisabeth Due, Ica-handlarnas förbund

Genom att på ett nytt sätt skapa förståelse för hur varje stöld drabbar handlare och deras medarbetare i vardagen, lyckas denna inspiratör lyfta problematiken och skapa engagemang. Hårt jobb, tunga argument och förmågan att få beslutsfattare att lyssna har varit ett framgångsrecept för vinnaren.

Årets Husdjursavdelning


City Gross Växjö

Med ett starkt fokus på ett brett sortiment, engagerad personal med hög servicegrad och bra placering i butiken har årets vinnare lyckats med att lyfta fram sin husdjursavdelning på ett effektivt sätt.

Årets Tidskriftsbutik


Ica Kvantum Flygfyren Norrtälje

Årets vinnare har en försäljning av tidningar och tidskrifter som är utöver det vanliga. Kombinationen att ständigt utvecklas och förnya sig samt lägga fokus på en hög servicegrad, ger resultat som sticker ut. Det är ingen slump att Årets Tidskriftsbutik är Ica Kvantum Flygfyren, Norrtälje.

Årets Skönhetsavdelning


Ica Kvantum Lidingö

Med ett produktsortiment utöver det vanliga, en mycket säljande skönhetsavdelning, och utomordentlig service, får kunderna allt de behöver. Till och med en hudterapeut står till kundernas förfogande!

Årets Restaurangutmanare


Ica Kvantum Liljeholmen Stockholm

Vår vinnare är en butik som sätter spets på tillvaron utan att offra vardagsmaten. I en stimulerande miljö samlas måltidslösningar i hjärtat av butiken och levererar såväl prisvärdhet som lyx. Vår vinnare har skapat en genuint inspirerande kundupplevelse och tänjt på gränserna för en dagligvarubutik.

Årets Kampanj


Vitamin Well Plus

I en kategori som alltför ofta får nöja sig med slätstrukna adaptioner sticker årets vinnare ut med kampanjer som ger sina betraktare vad alla betraktare förtjänar något som faktiskt är värt att titta på, något som är värt att dela och värt att prata om.
För en viralsuccé med sällsynt bra tonträff, för en gedigen butikskampanj och ett ordentligt kliv i försäljningsstatistiken.

Årets Djupfrystavdelning


Ica Maxi Kalmar

En avdelning där de ansvariga glöder för det frysta sortimentet. De ordnar demonstrationer med sambandsvaror och event utanför butiken. I denna ”top of the line”-avdelning har försäljningen ökat kraftigt tack vare hög fyllnadsgrad och ett generöst och balanserat utbud av emv och märkesvaror.

Årets Dryckesbutik


Ica Kvantum Nacksta

Den här butiken har föredömligt visat på hur ett framgångsrikt sortiment skapas med ett vinnande bassortiment i kombination med spännande nyheter och innovationer. Butiken jobbar aktivt med tydlig prissättning och med effektiv varuläggning som underlättar för kund och inspirerar till merköp. Till följd av butikens engagemang kring dryck så har dryckeskategorin visat fina ökningstal.

Årets Fiskavdelning


Ica Kvantum Täby Centrum

Med kunskap, noggrant arbete och stolthet förser årets vinnare fisk- och skaldjursdiskarna med nyheter, trender och fräschör. Med en engagerad personal uppmuntras kunden med recept och tips på tillagning för att möta kundens önskemål och inspirera till mer fisk på bordet.

Årets Ostavdelning


Coop Kristianstad

Utbudet av ostar i denna butik gör att du helt enkelt blir inspirerad att prova igen och igen. Genom kreativa exponeringar, smakprovningar och engagerad personal sätts alltid konsumenten i fokus.

Årets Ekobutik


Coop Extra, Falköping

Beslutsamhet och tydlig målsättning kombinerat med lekfullhet, nytänkande i exponeringar och kundevent är denna butiks framgångskoncept. Kunderna gillar vad de ser och försäljningsökningen är i superklass.

Årets Matinspiration


Paolo Roberto

Vinnaren av priset årets matinspiration 2016 sprider mat och livstilsinspiration till hela Sverige, på ett personligt, kärleksfullt (och temperamentsfullt sätt). Vi får följa med till vinnarens kök genom kokböcker, ett eget sortiment i butik, TV-program och i sociala medier. I en egen restaurang, som har blivit en demokratisk, sjudande mötesplats för alla åldrar och nationaliteter, får vi också mötas personligen. Här uppmärksammas även de yngsta gästerna, nästa generations butikskunder, med en egen matskola. Ät gott, skratta ofta och älska mycket är parollen! Det är klart att vi inspireras!

Årets Mejeriavdelning


Ica Supermarket Sabbatsberg

Den lilla butiken som på ett imponerade sätt lyckas kombinera lönsamhetstänk med absolut kundfokus! Kunderna inspireras av ett bredare sortiment med en tydligare, mer logisk varuplacering och säljande exponeringslösningar. Allt uppbackat av en personal som alltid bistår med högsta möjliga service.

Årets Kött & Carkuteriavdelning


Ica Kvantum Landvetter

Här finns medarbetare som ger det lilla extra och kryddar med butiksegna recept och regelbundet utbytta skyltar. Avdelningen som har blivit en naturlig samlingsplats i butiken har fokus på svenskt, lokalt och ekologiskt. Med engagemang, kompetens och glädje har butiken skapat en avdelning som ligger i framkant.

Årets Förbutik


Coop Norra Backa

Med tydliga mål och glasklara rutiner skapar förbutikens fantastiska personal magi för sina besökare. Här köper man sin kvällstidning och lämnar in sitt spel i en inspirerande miljö och känner lukten av hembakat som får dig på gott humör. Kunderna trivs, känner sig sedda och återkommer gärna till denna förbutik!

Årets Brödavdelning


Ica Kvantum Landvetter

Brödavdelningen är något av butikens mittpunkt där kunderna inspireras varje dag. Tillsammans med en ljuvlig doft möts besökarna av behagligt ljussatta hyllor som hämtat inspiration hos det lokala bageriet. Kunderna kan enkelt navigera i brödavdelningen som har ett djupt sortiment inom alla brödsorter och en bra blandning från rikstäckande leverantörer såväl som lokala bagerier. Kommunikationen med kunderna startar i de föredömligt uppskyltade hyllorna och har därifrån tagits vidare med rejäla grepp på sociala medier.

Årets Kassalinje


Ica Maxi Sundsvall

Ett målmedvetet kassalinjearbete har ökat försäljningen och lönsamheten i denna butik. Ingen hylla gapar tom och en engagerad kassaansvarig har verkligen förstått kassalinjens betydelse för hela butiken.

Årets Frukt- och Gröntavdelning


Ica Kvantum Täby

Lockande, säsongsorienterat, trendanpassat – det är vad kunderna möts av i denna butik. Fräscht, färgexponerat och ständiga överraskningar lockar till merköp och nya matupplevelser. Avdelningen är en riktig kundmagnet.

Årets Leverantör


Picadeli

Årets leverantör har djupa insikter i vad deras produkt betyder för konsumenterna. Företaget sätter en ära i att lösa butikens problem och har genom sin nära kontakt med handeln lyckats minimera risken för svinn med sin produkt. Genom att förädla ett gammalt koncept och paketera den på ett nytt sätt har företaget skapat ett helt ny kategori som driver försäljning och ger butiken nya kunder.