Årets Leverantör


Di Luca & Di Luca

Företaget har på ett unikt sätt bidragit till att placera Medelhavsmaten på svenskarnas bord. Med genuint engagemang har det utvecklat sortimentet till en lönsam helhet, som innehåller både produkter, matinspiration och måltidslösningar.

Årets Miljöpris


Maxi Ica Stormarknad i Motala

Årets miljöprisvinnare arbetar hårt med att minska sitt matvarusvinn och har anställt en kock som lagar matlådor av livsmedel som annars skulle ha slängts. Samtidigt som butiken har minskat svinn och avfall har försäljningen av färdigmat ökat kraftigt.

Årets Matinspiration


Cajsa Warg

Butiken har sedan starten varit en inspirationskälla både för den matintresserade allmänheten och för hela livsmedelsbranschen. En vandring genom dessa butiker erbjuder matinspiration som stimulerar alla sinnen, det är en matresa i det lilla formatet med flerdimensionella upplevelser.

Årets Frukt- och gröntavdelning


Coop Forum i Lund

För att ha skapat en saluhallskänsla och som inspirerar med innovativt sambandsexponeringar.

Årets Kampanj


Brämhults

Kampanjen förvandlade en traditionell butiksdemonstration till en landsomfattande turne i butiker, vilket involverade över 50.000 personer. Under turnén växte en intressant story fram om hur smaken skapades – en story som engagerar, skapar spänning och ger trovärdighet åt kampanjen.

Årets Butik


Maxi Ica Flygstaden i Halmstad

För att alltid hålla högsta kvalitet och för personal som alltid ger den bästa servicen.

Årets Tidskriftsavdelning


Ica Flygfyren, Norrtälje

Förre årets storsäljare av tidskrifter i dagligvarubutiker. Viktiga delar av framgångarna är högt engagemang av anställda i avdelningen och med starkt stöd av butiksledningen.

Årets KAM


Karin Frost Jennerholm, Bi

Vinnaren av utmärkelsen årets Key Account Manager kännetecknas av en extra ordinär förmåga att locka fram och förstå kundernas behov. Lösningsorienterad och har förmågan att alltid se möjligheterna inom sin produktkategori samt att utifrån ett affärsmässigt perspektiv smitta andra med samma övertygelse.

Årets Tidskriftsavdelning


Ica Flygfyren, Norrtälje

Förre årets storsäljare av tidskrifter i dagligvarubutiker. Viktiga delar av framgångarna är högt engagemang av anställda i avdelningen och med starkt stöd av butiksledningen.

Årets Mejeriavdelning


City Gross i Hyllinge

Vinnare av Årets Mejeriavdelning har genom att bygga ett helt nytt mejerikoncept tagit kunden närmare gården och tagit fasta på kundernas ökade efterfrågan på ursprung, tradition och lokalproducerat. Denna butik inspirerar kunden till spännande matlagning. Med himmel som tak och gräs som golv är denna mejeriavdelning butikens attraktivaste avdelning.

Årets Fiskavdelning


ICA Maxi i Nacka

Fiskavdelningen inbjuder till matlust med snygg exponering, recept och tips. I fiskavdelningen hittar man säsongsanpassat sortiment och genomtänkta sambandsexponeringar som ökar kundvärdet och förenklar för kunderna att lyckas i sin matlagning.

Årets Djupfrystavdelning


ICA Maxi i Nacka

En butik som är duktig på att behandla frysen som den resurs den är. Aktiva på att vägleda shoppern med hänvisning och exponeringar som lockar till att prova nyheter. Butiken jobbar också aktivt med kategoridrivande budskap som lyfter fram produkternas kvalitativa fördelar.